Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Selfmatic.be
Selfmatic.be

Vloerverwarming

Vloerverwarming is esthetisch en verspreidt de warmte aangenaam en gelijkmatig. Precies in de zone waarin wordt geleefd. De warmte gaat dus niet tegen het plafond hangen — zoals bij een klassiek systeem. En je vloeroppervlak blijft volledig beschikbaar, zonder radiatoren.

Het systeem werkt bij lage temperatuur. Daardoor bespaar je energiekosten. De grote spreiding onder het vloeroppervlak voorkomt stofverplaatsing. Plaats de vloerafwerking van je keuze: je vloerverwarming blijft optimaal werken.

Om het juiste vermogen te bepalen voor je systeem, leg de vloerverwarmingsbuizen dichter bij of verder uit elkaar. Eenvoudig ! Vloerverwarming is aansluitbaar op een gas-, stookolie- of warmtepompinstallatie. Vraag daarover advies aan onze experts.

 

Ook voor renovatie

Je renoveert een bestaande woning en hebt weinig beschikbare ruimte? Er bestaat ook vloerverwarming met een minimale plaatsingshoogte op de ondergrond. Voerverwarming is dus ook geschikt voor jouw renovatieproject !

 

FAQ

Is vloerverwarming ongezond en krijg ik er spataders van?

Het is heel belangrijk dat de vloertemperatuur de 28°C niet overschrijdt. Bij een te hoge vloertemperatuur kunnen inderdaad fysische klachten optreden (dikke voeten, spataders, …). Vergeet ook de impact op huisdieren niet. Als met de max. vloertemperatuur van 28°C rekening wordt gehouden, en er gebeurde een correcte warmteberekening, is er wat dat betreft geen probleem.

 

Mag ik een vloerverwarmingssysteem combineren met een parketvloer?

Parket en vloerverwarming zijn wel degelijk te combineren maar werk dan zeker met massief hout, met planken van maximaal 16 cm breed (hoe breder de plank, hoe groter de trekkracht van het hout). Vergeet ook niet om de geschikte onderlaag aan te brengen en er voor te zorgen dat de vochtigheidsgraad in de ruimte zich tussen 50% en 80% bevindt. Vraag meer informatie hieromtrent bij uw parketleverancier.